Tekvicový prívarok
Ingrediencie
- 1 stredne veľkú tekvicu
- 3 listy mangoldu
- 1 šalotku
- 2 strúčiky cesnaku
- Hrsť čerstvého kôpru
- ¼ ČL mletej rasce
- 1 bobkový list
- Korenie, soľ
- Olivový olej
- Ovsené Nemléko (cca 300ml – závisí aj od veľkosti tekvice)
- Domáce vajíčko (alebo prepeličie)
Popis
1. Tekvicu očistíme a nastrúhame. Stonky mangoldu nakrájame a listy nasekáme nadrobno.
2. Na olivovom oleji speníme šalotku a pretlačený cesnak.
3. Pridáme tekvicu, stonky mangoldu, koreniny, zalejeme troškou vody a prikryjeme hrniec aby sa nám zelenina podusila.
4. Ochutíme kôprom, zalejeme smotanou a varíme ešte asi 15 minút do zhustnutia. Na záver pridáme aj listy mangoldu a odstavíme z ohňa. Tie už netreba zbytočne variť aby sa úplne nerozvarili.
5. Podávame s domácim vajíčkom.
Tip: Pri celiakii môžete použiť mandľovú smotanu