Tekvicový prívarok

Čas prípravy

30 minút

Počet porcií

2

Náročnosť

Tekvicový prívarok

Ingrediencie
  • 1 stredne veľkú tekvicu
  • 3 listy mangoldu
  • 1 šalotku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Hrsť čerstvého kôpru
  • ¼ ČL mletej rasce
  • 1 bobkový list
  • Korenie, soľ
  • Olivový olej
  • Ovsené Nemléko (cca 300ml – závisí aj od veľkosti tekvice)
  • Domáce vajíčko (alebo prepeličie)
Popis

1. Tekvicu očistíme a nastrúhame. Stonky mangoldu nakrájame a listy nasekáme nadrobno.

2. Na olivovom oleji speníme šalotku a pretlačený cesnak.

3. Pridáme tekvicu, stonky mangoldu, koreniny, zalejeme troškou vody a prikryjeme hrniec aby sa nám zelenina podusila.

4. Ochutíme kôprom, zalejeme smotanou a varíme ešte asi 15 minút do zhustnutia. Na záver pridáme aj listy mangoldu a odstavíme z ohňa. Tie už netreba zbytočne variť aby sa úplne nerozvarili.

5. Podávame s domácim vajíčkom.

Tip: Pri celiakii môžete použiť mandľovú smotanu