

Trojfarebná ryža s hubovým perkeltom
Ingrediencie
- 1 pohár trojfarebnej ryže (asi 150g)
- 500g húb (šampiňóny a hliva)
- 1 červená paprika
- 1 šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL mletej červenej papriky
- tymián
- korenie, soľ
- olivový olej
- Nemléko mandľové krémové 250ml (vegánska náhrada smotany)
Popis
1. Ryžu si uvaríme v ryžovare alebo klasicky v hrnci v pomere 1:2,5 s trochou soli a oleja.
2. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme na tenké rezance nakrájanú papriku a chvíľku podusíme kým pustí šťavu.
3. Zatiaľ si nakrájame huby, ktoré potom pridáme do panvice, osolíme, ochutíme bylinkami a koreninami a dusíme 5 minút. Huby by mali pustiť šťavu. Potom k nim prilejeme rastlinnú smotanu a varíme ešte približne 15 minút.
4. Hotovú hubovú zmes podávame preliatu cez ryžu