Trojfarebná ryža s hubovým perkeltom

Čas prípravy

20 minút (ryžu varíme asi 45 minút)

Počet porcií

2

Náročnosť

Trojfarebná ryža s hubovým perkeltom

Ingrediencie
  • 1 pohár trojfarebnej ryže (asi 150g)
  • 500g húb (šampiňóny a hliva)
  • 1 červená paprika
  • 1 šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • tymián
  • korenie, soľ
  • olivový olej
  • Nemléko mandľové krémové 250ml (vegánska náhrada smotany)
Popis

1. Ryžu si uvaríme v ryžovare alebo klasicky v hrnci v pomere 1:2,5 s trochou soli a oleja.

2. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme na tenké rezance nakrájanú papriku a chvíľku podusíme kým pustí šťavu.

3. Zatiaľ si nakrájame huby, ktoré potom pridáme do panvice, osolíme, ochutíme bylinkami a koreninami a dusíme 5 minút. Huby by mali pustiť šťavu. Potom k nim prilejeme rastlinnú smotanu a varíme ešte približne 15 minút.

4. Hotovú hubovú zmes podávame preliatu cez ryžu