Polenta s hubami

Čas prípravy

30 minút

Počet porcií

2

Náročnosť

Polenta s hubami

Ingrediencie
  • 120g polenty
  • 500ml vývaru (alebo vody)
  • 10 šampiňónov
  • 200g shimeji húb
  • 1 cibuľku
  • 1/2 ČL sušeného cesnaku
  • pár listov petržlenu a tymiánu
  • olivový olej
  • ghee maslo
  • soľ
  • sumah korenie
Popis

1. Polentu zalejeme vývarom a trochu dosolíme podľa potreby. Za stáleho miešania uvaríme. Na záver zjemníme ghee maslom.

2. Na olivovom oleji opražíme cibuľku a pridáme umyté nakrájané šampiňóny a shimeji. Osolíme, poprášime sušeným cesnakom, pridáme na drobno nakrájané bylinky a pár minút orestujeme.

3. Polentu podávame s hubami a môžeme dozdobiť mikro bylinkami a mikro rastlinkami. Na záver posypeme sumah korením, ktorým je najlepšie dochucovať už hotové jedlá.

Tip: Môžete použiť akékoľvek huby a mimo sezóny huby sušené, ktoré dostanete aj U Vážky