Pepitky so zeleninou a mandľovým maslom

Čas prípravy

15 minút

Počet porcií

1

Náročnosť

Pepitky so zeleninou a mandľovým maslom

Ingrediencie
  • 80g slovenských pepitiek
  • Brokolicu (asi polovicu jednej hlávky)
  • 5-6 ks ružičkového kelu
  • 1 malú fialovú cibuľu
  • 2 menšie strúčiky cesnaku
  • 2 PL MANDĽOVÉHO masla (ak ho potrebujeme zriediť pridáme trošku citrónovej šťavy alebo vody)
  • Petržlenovú vňať
  • Sušený tymián
  • Sumah korenie
  • Korenie 4 farieb
  • Soľ
  • Olivový olej
  • ALERGÉNY SÚ V RECEPTE VYZNAČENÉ VEĽKÝM PÍSMOM
Popis

1. V panvici zohrejeme olivový olej a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak
2. Medzitým si umyjeme zeleninu, brokolicu rozoberieme na menšie hlavičky a tak isto aj ružičkový kel (ale môžeme si ho aj nakrájať)
3. Pridáme ich do panvice, osolíme, ochutíme bylinkami a korením a pár minút restujeme
4. Zatiaľ si necháme zovrieť osolenú vodu v ktorej si uvaríme pepitky. Stačí im 6-7 minút
5. Keď je zelenina uvarená al dente (do jemného chrumkava), pridáme MANDĽOVÉ maslo, prípadne trošku vody alebo citrónovej šťavy aby sme docielili krémovú konzisteniciu a odstavíme z ohňa.
6. Primiešame uvarené pepitky a na záver ochutíme sumah korením. Sumah korenie je najlepšie používať takto na záver, nemusí byť tepelne upravované