

Batátové pampúšiky s hráškom a šalviou
Ingrediencie
- Batáty 200g (váha v uvarenom a ošúpanom stave)
- 1 VAJCE
- ŠPALDOVÁ múka 180g
- Mrazený hrášok (asi 1 pohár)
- Cesnak 1 strúčik
- 1 ČL sušenej šalvie (môžete použiť aj čerstvú, ak máte k dispozícii)
- Soľ
- Kurkuma
- Korenie
- Olivový olej
- Ghee maslo
- ALERGÉNY SÚ V RECEPTE VYZNAČENÉ VEĽKÝM PÍSMOM
Popis
1. Batáty uvaríme do mäkka vo vode, necháme vychladnúť, ošúpeme a rozmixujeme alebo popučíme
2. Pridáme VAJCE, soľ, kurkumu, múku a vypracujeme nelepivé cesto. ŠPALDOVÚ múku pridávame postupne, závisí aj od veľkosti vajíčka (môže sa použiť aj plus mínus o 20g menej alebo viac)
3. Cesto rozdelíme na 2 časti a spravíme si 2 valce, z ktorých odkrajujeme malé pampúšiky. Je to zjednodušená verzia pre gnocchi, na ktorých pekný tvar nemá každý čas. 🙂
4. Pampúšiky potom uvaríme v osolenej vode kým nevyplávajú na povrch. Hotové pampúšiky polejeme ghee maslom
5. Medzitým si pripravíme toping. V panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak, podrvené šalviové listy a necháme opražiť. Následne pridáme hrášok, ochutíme soľou a korením a chvíľu restujeme kým hrášok nezmäkne
6. Hotové pampúšiky zamiešame k hrášku a podávame
Tip: Vrch môžeme ozdobiť mikro hráškom