Palacinková torta

Čas prípravy

1 hodina

Počet porcií

8

Náročnosť

Palacinková torta

Ingrediencie
Popis
  1. Palacinkové cesto pripravíme tradične ako sme zvyknutí, prípadne pre väčšiu nadýchanosť vajíčka rozdelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a ten špachtľou opatrne pridáme až na záver k vymiešanému cestu.
  2. Palacinky jednu po druhej vypečieme na kvapke oleja. Pri kvalitnej palacinkovej panvici olej ani netreba.
  3. Hotové palacinky ukladáme jednu na druhú a striedavo potierame jednu džemom a druhú lieskovcovým maslom.
  4. Na záver palacinky polejeme domácou nutellou a posypeme semienkami, orechami alebo ozdobíme ovocím.

Tip na rýchlu domácu nutellu. Stačí ak k nášmu lieskovcovému maslu pridáte 1 ČL kvalitného raw kakaa, trošku kokosového oleja, med a štipku soli. Rozmixujete a môžete poliať hotovú tortu.