Palacinková torta
Ingrediencie
- 200g hladkej špaldovej múky
- 100g celozrnnej špaldovej múky
- 1 PL javorového sirupu
- 2 vajcia
- 400ml kvalitného kravského mlieka (pri alergii môže byť aj rastlinné, napr. mandľové)
- 200ml sódy (minerálky)
- lieskovcové maslo
- domáci džem
- domáca nutella
Popis
- Palacinkové cesto pripravíme tradične ako sme zvyknutí, prípadne pre väčšiu nadýchanosť vajíčka rozdelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a ten špachtľou opatrne pridáme až na záver k vymiešanému cestu.
- Palacinky jednu po druhej vypečieme na kvapke oleja. Pri kvalitnej palacinkovej panvici olej ani netreba.
- Hotové palacinky ukladáme jednu na druhú a striedavo potierame jednu džemom a druhú lieskovcovým maslom.
- Na záver palacinky polejeme domácou nutellou a posypeme semienkami, orechami alebo ozdobíme ovocím.
Tip na rýchlu domácu nutellu. Stačí ak k nášmu lieskovcovému maslu pridáte 1 ČL kvalitného raw kakaa, trošku kokosového oleja, med a štipku soli. Rozmixujete a môžete poliať hotovú tortu.