Bezlepkové novoročné prasiatka

Čas prípravy

10 minút + 15 minút pečenie

Počet porcií

približne 50 prasiatok (závisí od veľkosti vykrajovačky)

Náročnosť

Bezlepkové novoročné prasiatka

Ingrediencie
  • 280g bezlepkovej múky*
  • *Ak viete kombinovať bezlepkové múky, výber je na vás. Môžete však vyskúšať náš tip: 100g pohánkovej múky, 80g ryžovej múky, 50g cirokovej a 50g pšenovej múky
  • 100ml MANDĽOVÉ mlieko
  • 60g kokosový olej
  • 1 žĺtok (+ 1 bielok na potretie)
  • ½ ČL prášok do pečiva bez fosfátov
  • 1 ČL soľ
  • Slnečnicové semienka na ozdobu
  • ALERGÉNY SÚ V RECEPTE VYZNAČENÉ VEĽKÝM PÍSMOM
Popis

1. Zmiešame všetky múky, prášok do pečiva a soľ

2. Pridáme k nim zmäknutý (nie tekutý) kokosový olej, MANDĽOVÉ mlieko izbovej teploty, žĺtok a vypracujeme cesto

3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho prasiatka pre šťastie. Prasiatka potrieme bielkom a do stredu, akoby namiesto oka, zapichneme slnečnicové semienko

4. Prasiatka pečieme pri 180°C približne 15minút