Pepitky so zeleninou a mandľovým maslom
Ingrediencie
- 80g slovenských pepitiek
- Brokolicu (asi polovicu jednej hlávky)
- 5-6 ks ružičkového kelu
- 1 malú fialovú cibuľu
- 2 menšie strúčiky cesnaku
- 2 PL MANDĽOVÉHO masla (ak ho potrebujeme zriediť pridáme trošku citrónovej šťavy alebo vody)
- Petržlenovú vňať
- Sušený tymián
- Sumah korenie
- Korenie 4 farieb
- Soľ
- Olivový olej
- ALERGÉNY SÚ V RECEPTE VYZNAČENÉ VEĽKÝM PÍSMOM
Popis
1. V panvici zohrejeme olivový olej a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak
2. Medzitým si umyjeme zeleninu, brokolicu rozoberieme na menšie hlavičky a tak isto aj ružičkový kel (ale môžeme si ho aj nakrájať)
3. Pridáme ich do panvice, osolíme, ochutíme bylinkami a korením a pár minút restujeme
4. Zatiaľ si necháme zovrieť osolenú vodu v ktorej si uvaríme pepitky. Stačí im 6-7 minút
5. Keď je zelenina uvarená al dente (do jemného chrumkava), pridáme MANDĽOVÉ maslo, prípadne trošku vody alebo citrónovej šťavy aby sme docielili krémovú konzisteniciu a odstavíme z ohňa.
6. Primiešame uvarené pepitky a na záver ochutíme sumah korením. Sumah korenie je najlepšie používať takto na záver, nemusí byť tepelne upravované