Polenta s hubami
Ingrediencie
- 120g polenty
- 500ml vývaru (alebo vody)
- 10 šampiňónov
- 200g shimeji húb
- 1 cibuľku
- 1/2 ČL sušeného cesnaku
- pár listov petržlenu a tymiánu
- olivový olej
- ghee maslo
- soľ
- sumah korenie
Popis
1. Polentu zalejeme vývarom a trochu dosolíme podľa potreby. Za stáleho miešania uvaríme. Na záver zjemníme ghee maslom.
2. Na olivovom oleji opražíme cibuľku a pridáme umyté nakrájané šampiňóny a shimeji. Osolíme, poprášime sušeným cesnakom, pridáme na drobno nakrájané bylinky a pár minút orestujeme.
3. Polentu podávame s hubami a môžeme dozdobiť mikro bylinkami a mikro rastlinkami. Na záver posypeme sumah korením, ktorým je najlepšie dochucovať už hotové jedlá.
Tip: Môžete použiť akékoľvek huby a mimo sezóny huby sušené, ktoré dostanete aj U Vážky