Domáce Mozartove guľky
Ingrediencie
- 200g MARZIPÁN Lübeck
- 80g LIESKOVOORIEŠKOVÝ nugát Premium
- 70g PISTÁCIE drvené
- 100g Kakaová hmota
- 30g Kakaové maslo
- 2 PL Med
- ALERGÉNY SÚ V RECEPTE VYZNAČENÉ VEĽKÝM PÍSMOM
Popis
1. Vo vodnom kúpeli roztopíme kakaovú hmotu spolu s kakaovým maslom. Keď sú už tekuté, primiešame med a odstavíme z ohňa aby poleva mierne vychladla. Chladnutím zároveň aj trošku zhustne
2. Medzitým drvené PISTÁCIE mierne zomelieme aby boli jemnejšie a zmiešame ich s marcipánom
3. Nugát vyložíme z chladničky aby trošku zmäkol a dalo sa s ním lepšie narábať
4. Z marcipánovej hmoty si vytvoríme guľky a každú potom v dlaniach roztlačíme na placku. Do nej vložíme malú guľku ušúľanú z nugátu a zabalíme ho do marcipánu
5. Guľky obalíme v roztopenej čokoláde a odložíme do chladničky