Bezlepkové novoročné prasiatka
Ingrediencie
- 280g bezlepkovej múky*
- *Ak viete kombinovať bezlepkové múky, výber je na vás. Môžete však vyskúšať náš tip: 100g pohánkovej múky, 80g ryžovej múky, 50g cirokovej a 50g pšenovej múky
- 100ml MANDĽOVÉ mlieko
- 60g kokosový olej
- 1 žĺtok (+ 1 bielok na potretie)
- ½ ČL prášok do pečiva bez fosfátov
- 1 ČL soľ
- Slnečnicové semienka na ozdobu
- ALERGÉNY SÚ V RECEPTE VYZNAČENÉ VEĽKÝM PÍSMOM
Popis
1. Zmiešame všetky múky, prášok do pečiva a soľ
2. Pridáme k nim zmäknutý (nie tekutý) kokosový olej, MANDĽOVÉ mlieko izbovej teploty, žĺtok a vypracujeme cesto
3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho prasiatka pre šťastie. Prasiatka potrieme bielkom a do stredu, akoby namiesto oka, zapichneme slnečnicové semienko
4. Prasiatka pečieme pri 180°C približne 15minút